Omexom yhtenä kumppanina rakentamaan uutta sähköverkkoa Kajavelle

Kirsi Lintunen/ April 2, 2020/ News

Kajaven sähköverkon rakentaminen tuo työpaikkoja ja sopimuskumppaneille jatkuvuutta

Sähkönjakelun varmistaminen on tänä päivänä entistäkin tärkeämmässä roolissa. Kajave keskittää sähköverkon rakentamisen ja muuntamoiden toimituksen kolmen urakoitsijan, joista yksi on Omexom, ja kahden laitetoimittajan kanssa. Urakat kilpailutettiin julkisen hankintamallin kautta ja sopimukset on allekirjoitettu.

Hankkeiden suunnittelu ja luovitus siirtyy aiempaa enemmän urakoitsijalle. 

Työllistävät vaikutukset ovat merkittäviä. Urakointikohteita tulee olemaan lähes koko Kajaven verkkoalueella. 

– Suunnitelman mukaan rakennamme ilmajohto- ja maakaapeliverkkoa yhteensä 800 kilometriä kahden vuoden aikana. Useampi vuotiset urakointisopimukset tuovat työpaikkoja ja työllistävät alueemme yrityksiä esimerkiksi metsäkone- ja maanrakennusalalla, projektipäällikkö Jenny Martiskainen Kajavelta kertoo.

– Hienoa, että näinä poikkeuksellisina ja vaikeina aikoina, joita yhteiskuntamme parhaillaan kohtaa, on Kajaven kaltaisia yrityksiä, joiden toiminta pohjautuu kestävälle kehitykselle. Näin isolla investoinnilla luodaan työtä, hyvinvointia ja uskoa pitkälle tulevaisuuteen. Olen vakuuttunut siitä, että hankkeella tulee olemaan erityisen positiivinen merkitys varsinkin paikallisille yrityksille, summaa Omexomin projektipäällikkö Tuomas Lantto.  

Kaikki sopimuskumppanit ovat mukana sähkönjakelun varmistamisessa myös suurhäiriöiden poikkeusolosuhteissa.

 

Kajave

Keskitämme sähköverkon rakentamisen ja muuntamoiden toimituksen kolmen urakoitsijan ja kahden laitetoimittajan kanssa. Yksi rakentamiseen valitutuista kumppaneista on Omexom.  

Rakennamme ilmajohto- ja maakaapeliverkkoa yhteensä 800 kilometriä kahden vuoden aikana. Useampi vuotiset urakointisopimukset tuovat työpaikkoja ja työllistävät alueemme yrityksiä esimerkiksi metsäkone- ja maanrakennusalalla, projektipäällikkö Jenny Martiskainen Kajavelta kertoo.

 

Lisätietoja 

Kajave Oy, projektipäällikkö Jenny Martiskainen, puh. 040 572 1493, jenny.martiskainen@loiste.fi
Omexom, projektipäällikkö Tuomas Lantto, puh. 040 173 6047, tuomas.lantto@omexom.com

 

Avainsanat:
kumppanuus , toimitusvarmuus , Kainuu , Maakaapeli , Sähköverkkoinvestoinnit , Kajave

@kajavesahkoverkko #kajave #omexom #vincienergies #vinci #kajavesahkoverkko