”Viestikapula” luovutettu tuleville sukupolville – ketju jatkuu vahvana iloisissa merkeissä

Kirsi Lintunen/ November 17, 2020/ News

Nuoresta harjoittelijapojasta, Ari Kiivasesta, kasvoi sähköasemakunnossapidon konkari. Nyt hän on jäämässä parin kuukauden kuluttua eläkkeelle työskenneltyään menestyksekkäästi 41 vuotta sähköasematöiden parissa.

Ari on pitkään puhunut siitä, miten tärkeää on osaamisen siirtäminen uudelle sukupolvelle. Reilut viisi vuotta sitten tämä konkretisoitui käytännön tasolla, kun naapurikylän poika, Mika Kärkkäinen, palkattiin OMEXOMille. Kärkkäisen tehtävät ovat monipuolistuneet kokemuksen karttuessa ja hänellä on merkittävä rooli Vantaan Tammiston ryhmässä alueen sähköasemien kunnossapitoa ja verkon käyttövarmuutta ylläpidettäessä.

Viestikapula siirtyi konkarilta tulevaisuuden tekijälle Fingridin Nurmijärven sähköasemalla 27.10.2020, kun Ari Kiivanen huolsi viimeiset erottimensa työurallaan yhteistyössä Mika Kärkkäisen kanssa. “Teen sen luottavaisin mielin”, Kiivanen toteaa. “Otan viestikapulan vastaan hyvän käytännönkoulun kanssasi läpikäyneenä, siitä kiitos”, vastaa osaltaan Kärkkäinen.

Viestikapulan siirtoon liittyy myös merkittävä uutinen. OMEXOM on hiljattain allekirjoittanut kantaverkkoyhtiö Fingridin kanssa sähköasemien kunnossapitosopimuksen vuosille 2021-23. Sopimus kattaa Fingridin Uudenmaan, Hämeen ja Pohjois-Pohjanmaan alueiden sähköasemien kunnossapitotyöt. Asemakunnossapidon työkantatilanne onkin erittäin hyvällä tasolla vuosiksi eteenpäin, sillä OMEXOM voitti alkuvuoden aikana lisäksi Helen Sähköverkko Oy:n sähköasemien kunnossapitosopimuskilpailutuksen.

Työkannan positiivinen tilanne takaa samalla sen, että OMEXOMilla on mahdollisuus ja tarve rekrytoida uusia tekijöitä sähköasemien kunnossapito- ja käyttötöihin. Tämä on yksi Arinkin toiveista – uutta voimaa tarvitaan, ketju ei saa katketa.

”On sanomattakin selvää, että työnantajan edustajana on ollut ilo ja kunnia työskennellä tällaisen ammattilaisten kanssa. Matka jatkuu, niin työelämässä kuin siviilissäkin. Kiitämme Aria kuluneista vuosista OMEXOMilla ja toivotamme samalla hyvää jatkoa ja onnea tulevien vuosien haasteisiin ja vapaa-ajan iloihin”, toteaa Sähköasemapalveluiden yksikönpäällikkö Jani Gratschev..

 

Kuvat: ”Viestikapulan luovutus” nuoremmalle sukupolvelle.  \ Ari Kiivanen nostokorissa Nurmijärvellä erottimia huoltamassa viimeistä kertaa. \ Ari Kiivanen (kesk.) varmistamassa erottimen ohjainhuoltoon liittyvät tärkeimmät yksityiskohdat Mika Kärkkäiselle (vas.) ja Jani Gratscheville (oik.).