Liiketoiminta-alueet

Tuotannosta paikalliseen ja toimivaan infrastruktuuriin

symbol-v2_power_rgb
TUOTANTO
symbol-v2_transmission_rgb
SIIRTO
symbol-v2_substations_rgb
SÄHKÖASEMAT
symbol-v2_distribution_rgb
JAKELU
symbol-v2_territories_rgb
ALUEPALVELUT

Omexom tarjoaa asiakkailleen laajan valikoiman insinööri-, rakentamis- ja huoltopalveluja asiantuntevaa projektinjohtamista ja valmiiksi räätälöityjä ratkaisuja unohtamatta.

Toimitamme kattavat ratkaisut asiakkaillemme ympäri maailmaa. Omexomilla on käytettävissään maailmanlaajuinen energiatuotannon asiantuntijoista koostuva verkosto, jolla on laaja tuntemus paikallisista vaatimuksista. Tämä johtuu siitä, että meillä on toimintaa 32 maassa.

Hyödynnämme verkostomme paikallista osaamista mm. teknisiin määräyksiin liittyvissä kysymyksissä. Lisäksi tarjoamme globaalia tietotaitoa maailmanlaajuisten tytäryhtiöidemme kautta.

Olemme vesi-, aurinko-, tuuli- ja ydinvoiman asiantuntijoita.

Ympäri maapalloa sijaitsevien 400 liiketoimintayksikkömme ansiosta voimme hyödyntää parasta mahdollista osaamista maiden rajojen yli, josta on merkittävää hyötyä hankkeillemme.  Laajan osaamisemme ansiosta pystymme tarjoamaan voimansiirtoon liittyviä palveluja sähköverkko-operaattoreille ja muille asiakkaille. 

Olemme voimajohtojen ja HVDC-kaapeleiden asiantuntijoita.

Sähköasemat

Sähkön muuntaminen on jo pitkään kuulunut Omexomin ydinliiketoimintaan. Huolehdimme sähköasemista koko niiden elinkaaren ajan tarjoamalla suunnittelu-, hankinta-, rakentamis-, huolto-, saneeraus- ja valvontapalveluja.

Olemme sähköasemien kokonaisvaltainen toimittaja, joka vastaa niiden rakentamisesta ja ylläpidosta.

Jakelu

Jakeluverkon rakenteeseen tehdään parhaillaan muutoksia, jotta se kykenisi mukautumaan uusiutuvan energian lisääntyneeseen käyttöön, hajautettuun energiantuotantoon, kasvaneeseen kulutukseen ja uusiin käyttöalueisiin. Omexom hyödyntää asiantuntemustaan auttaakseen sähköverkkojen omistajia sekä sähkö- ja kaasuoperaattoreita vastaamaan alan uusiin haasteisiin. 

Sähkönjakelu on merkittävä osa Omexomin ydinliiketoimintaa, ja sen osuus Omexomin maailmanlaajuisesta toiminnasta on yli 40 %.

Pidämme huolta siitä, että jokainen asiakas saa tarvitsemansa sähkön.

Aluepalvelut

Älykäs katu- ja tievalaistus, sähköinen liikkuvuus, varavoima ja oman kulutustarpeen täyttävät ratkaisut ovat esimerkkejä energiamurrokseen liittyvistä ilmiöistä, joissa Omexom voi auttaa alueellisia viranomaisia.

Suunnittelemme, rakennamme, hallinnoimme ja huollamme paikallista infrastruktuuria.