INNOVAATIOT

Missä innovaatiot syntyvät?

Omexom haluaa toimia liikkeelle panevana voimana mahdollisimman optimaalisten energiansiirtoratkaisujen etsimisessä. Teemme innovaatioyhteistyötä startup-yritysten, teollisuusalan toimijoiden ja akateemisten yhteystyökumppaneiden kanssa useissa eri maissa.

Painopiste päivittäisissä innovaatioissa

Omexom osallistuu useisiin isoihin tapahtumiin, jotka keräävät erilaisia toimijoita saman katon alle ideoimaan tulevaisuuden energiajärjestelmiä. Tällaisia tapahtumia ovat esimerkiksi eurooppalaiset uudelle teknologialle omistetut Vivatech-messut, ensimmäinen Afrikan mantereella järjestettävä startup-konferenssi Africarena Tour ja VINCI Energies hacakthon -tapahtumat, joita järjestetään useissa eri maissa.

Nämä tapahtumat ovat poikineet yhteistyöprojekteja monien erilaisten startup-yritysten kanssa. Omexom tekee tällä hetkellä yhteistyötä esimerkiksi Sterblue-yhtiön kanssa, joka mahdollistaa tuuliturbiinien ja sähköverkkojen automaattiset visuaaliset tarkastukset. Sterblue pyrkii valvonta- ja analysointialustoihinsa liitettyä lennokkiteknologiaa hyödyntämällä kehittämään järjestelmän, joka havaitsee laitteistojen kulumisen lennokkien ottamien valokuvien avulla.

Omexom tekee yhteistyötä myös startup-yritys DCbrainin kanssa, joka hyödyntää tekoälyä tulevaisuuden sähköverkkojen suunnittelussa. DCbrain on kehittänyt järjestelmän, joka näyttää, analysoi ja optimoi energiankuljetuksen monimutkaisissa sähköisissä verkoissa. Kun DCbrainin teknologiaan yhdistetään Omexomin energiainfrastruktuureihin liittyvä osaaminen, avautuu hyviä mahdollisuuksia lisätä sähköverkkojen tehokkuutta.

Lisäksi Omexomilla on omia sisäisiä innovaatio-ohjelmia. Yksi esimerkki näistä on Nomad Mapping System -järjestelmä, joka mahdollistaa vaikeapääsyisten ja haastavien maastojen topografisen tutkimuksen. Nomad Mapping System mahtuu selkäreppuun, ja se koostuu GPS-paikantimesta, erilaisia huipputarkkoja antureita sisältävästä navigointijärjestelmästä, kahdesta laserskannerista sekä viidestä kamerasta. Laitteen keräämät tiedot käsitellään visualisointityökalussa myöhempää käyttöä varten.

 

Parannuksia etsimässä

Omexom osallistuu useissa energiasektoriin kuuluvissa teknisissä komiteoissa, valiokunnissa ja neuvostoissa käytäviin keskusteluihin:

Yhdistyksen tavoitteena on kehittää Ranskan älykkäiden sähköverkkojen sektoria sekä edistää vastaavia ratkaisuja Euroopassa ja muualla maailmassa.

International Council of Large Electric Systems yhdistää suurimmat verkko-operaattorit 90 maasta ympäri maailmaa.