TUOTANTO

Omexom on johtava toimija vesi-, tuuli-, aurinko- ja ydinenergian aloilla. Tarjoamme asiakkaillemme palveluja, jotka kattavat kaikki hankkeiden osa-alueet (suunnittelu, rakentaminen, hallinnointi ja ylläpito).

Seuraavina vuosina maailman energiantuotanto tulee lisääntymään uusiutuvan energian, pääasiassa aurinko- ja tuulienergian turvin. Omexom on jo mukana prosessissa, jossa pyritään korostamaan näiden uusien energialähteiden merkitystä.

Erikoistumme seuraavilla sektoreilla:

Vesivoima käsittää yli 70 % maailman kokonaisenergiantuotannosta, ja sen osuus koko maailman sähköntuotannosta on 16 %.

Omexom työskentelee vesivoimaprojekteissa koko niiden arvoketjun pituudelta. Toimitamme useita erilaisia ratkaisuja uusien voimaloiden kehittämiseen ja vanhojen kunnostamiseen.

Vamman vesivoimala sijaitsee Norjan suurimman joen, Glomman, varrella. Voimalan tuotanto on 1350 GWh vuodessa, mikä vastaa noin 15 prosenttia Oslon energiankulutuksesta. Kun Vamman vesivoimalaa varustettiin ja laajennettiin, Omexomin vastuulla oli asentaa noin 900 metriä putkia mitoiltaan 50–500 mm, putkiin kuuluvia kulmia ja laippoja sekä 23 sulkuventtiiliä ja suuntaventtiiliä. Lisäksi toimitimme seitsemän pumppua, joiden teho oli 2,4–170 kW, sekä kaksi jäähdytysvesisuodatinta automaattiventtiileineen.

Omexom on ollut keskeinen toimija aurinkoenergiasektorilla jo yli 10 vuoden ajan. Työskentelemme sekä puhtaiden aurinkoprojektien että varastointijärjestelmiä sisältävien hybridiratkaisujen parissa. Aurinkokennojen ja akkujärjestelmien käyttö ja huolto vahvistavat entisestään aurinkoenergiasektorin kestävyyttä.

Tuulivoiman käytön odotetaan kaksinkertaistuvan maailmanlaajuisesti vuoteen 2040 mennessä. Omexomilla on yli 20 vuoden kokemus tuulienergiasektorista, ja se tarjoaa laajan valikoiman palveluja projekti-insinööripalveluista laitteiston hallinnointiin ja huoltoon.

Norjan suurimmassa tuulivoimalassa, Bjerkreim Vindparkissa Rogalandissa, Omexom on toteuttanut kaikki kaapeli- ja sähkötyöt. Rakennelma koostuu 70 tuulimyllystä, joiden vuosituotanto tulee olemaan noin 1 000 GWh vuodessa. Tämä vastaa noin 50 000 kotitalouden energiankulutusta. Omexom huolehtii sisäisestä kaapeloinnista Bjerkreim Vindparkin 70 tuulimyllyn välillä sekä 132 kV:n kaapeloinnista tuulimyllyjen muuntajan ja Statnettin sähköaseman välillä.

Omexomilla on 700 ydinvoimaan erikoistuneen asiantuntijan verkosto, joka toimii pääosin Ranskassa. Ydinvoima-alalla Omexom tarjoaa palveluita insinööripalveluista rakentamiseen, ylläpitoon, testaukseen ja jätteenkäsittelyyn.

symbol-v2_power_rgb
TUOTANTO
symbol-v2_transmission_rgb
SIIRTO
symbol-v2_substations_rgb
SÄHKÖASEMAT
symbol-v2_distribution_rgb
JAKELU
symbol-v2_territories_rgb
ALUEPALVELUT