Safety Excellence – turvallisuuskulttuuri on kulttuuri, joka kehittää ja edistää turvallista toimintaa sekä nolla tapaturmaa -visiota työskentelemällä riskit tunnistaen ja arvioiden. Työskentelemme yhdessä kollegoiden, esimiesten ja yhteistyökumppaneiden kanssa tapaturmien ja sairauksien estämiseksi sekä ennakoivien turvallisuustoimenpiteiden lisäämiseksi.

Laadimme jokaisessa hankkeessa projektikohtaisen työympäristösuunnitelman. Sen tarkoituksena on varmistaa terveellinen ja turvallinen työympäristö, tukea ennakoivan ja positiivisen turvallisuuskulttuurin luomista sekä kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Tunnistamme riskit ja teemme vaadittavat toimenpiteet yleisellä tasolla, projektikohtaisesti ja työtehtäväkohtaisesti.

Eloonjäämisohjeet

 • Riskianalyysi
  Teen aina riskianalyysin ennen työn aloittamista ja lopetan työn, jos sitä ei voida suorittaa turvallisesti.
 • Korkealla työskentely
  Käytän aina putoamissuojaimia, jos työskentelen yli kahden metrin korkeudessa.
 • Liikenneturvallisuus
  Käytän aina turvavyötä ajoneuvoissa. Käytän handsfree-laitteita ja noudatan liikennesääntöjä sekä ajan hyvän harkinnan mukaisesti.
 • Jännitteen hallinta
  Varmistan jännitteettömyyden aina ennen kuin aloitan työskentelyn työkohteessa tai sähköasennusten parissa.
 • Suojavarusteet
  Käytän aina kulloinkin vaadittavia suojavarusteita.
 • Putoamisalue
  En koskaan kävele keskeytetyn kuormautuksen putoamisalueella.
 • Safety Week

  VINCI Energies järjestää joka vuosi Safety Week – turvallisuuden teemaviikon. Omexom Suomessa osallistuu luonnollisesti myös tähän turvallisuusviikkoon. Viikon aikana on tarkoitus varmistaa, että turvallisuusperiaatteet ovat kiinteä ja vakiintunut osa jokaisen työntekijän toimintaa ja asennetta. Vaikka meidän tuleekin keskittyä työterveyden, työturvallisuuden ja ympäristön huomioimiseen vuoden jokaisena päivänä, turvallisuuden teemaviikko auttaa meitä muistamaan tämän periaatteen ja nostaa esille aina uuden ajankohtaisen teeman.

  Havaitse  – Varoita – Jaa

  Onnettomuudet, tapaturmat ja vakavat vaaratilanteet tutkitaan aina. Juurisyyanalyysin tuloksena teemme tarvittavat ehkäisevät ja korjaavat toimenpiteet. Tutkinnan lopputulos jaetaan sekä paikallisesti että tarvittaessa konsernissa maailmanlaajuisesti. Otamme oppia myös muissa organisaatioissa sattuneista tapaturmista ja vaaratilanteista sekä teemme omassa toiminnassamme toimenpiteitä, jottei meille sattuisi vastaavia tilanteita.

  Työskentelemme turvallisesti tai emme työskentele lainkaan.