Infratekistä Omexomiin

Pohjoismaiden Omexom koostuu entisestä Infratek-konsernista ja ruotsalaisen Eitech AB Engineering-yksiköstä. Vuonna 2017 VINCI Energies osti Infratekin ja vuonna 2018 Eitech AB:n. Omexom -tuotemerkki lanseerattiin yhteisesti vuonna 2019.

Ennen VINCI Energiesin ja Omexomin aikaa Infratek osti vuonna 2009 Fortumin infrastruktuurin rakentamis- ja kunnossapitoliiketoiminnan Ruotsissa, Suomessa ja Norjassa, vuonna 2016 PWR:n koko osakekannan ja vuonna 2017 Helen Oy:n Tekniset palvelut -yksikön sähkökunnossapito-osaston.

VINCI Energies -konserniin liittymisen jälkeen, konserni on ostanut Suomessa TLT-Building Oy:n ja  TLT-Connection Oy:n vuonna 2022. Liiketoiminta brändättiin toimimaan VINCI Energies- brändien, Axiansin ja Omexomin, alla 2023.

Omexom, VINCI Energiesin energiansiirtoon erikoistunut tuotemerkki

Omexom on tuotemerkki, joka käsittää energianjakelun koko arvoketjun – tuotannosta siirto- ja jakeluverkkoihin sekä lopulta kotitaulouksiin ja yrityksiin.

Omexom syntyi vuonna 2000, kun noin kaksikymmentä Ranskalaista siirto- ja muutosyksikköä yhdistettiin toimimaan Omexom-tuotemerkin  alla.

Tärkeä virstanpylväs saavutettiin vuonna 2010, kun Omexom laajensi liiketoiminta-alueitaan ja laajeni kansainvälisesti. Laajentamalla tarjontaansa Omexom kattoi palvelut koko energia-arvoketjussa. Siitä lähtien tuotemerkki on jatkanut laajentumistaan. Nykyään kansainvälinen verkostomme koostuu yli 400 liiketoimintayksiköstä.

Nykyään Omexom on kansainvälinen verkosto, jolla on yhtiöitä 37 maassa. Omexom on tuotemerkki, joka käsittää energianjakelun koko arvoketjun.

Voit lukea lisää Omexomin kansainvälisestä verkostosta osoittessa: https://www.omexom.com/

 

Olemme osa VINCI Energiesiä

Omexom on osa VINCI Energies -yhtiötä, joka on globaali toimija infrastruktuurin, teollisuuden, palvelujen ja ICT: n alalla. Konserniin kuuluu 97 000 työntekijää, jotka jakautuvat 2 000 liiketoimintayksikköön 61 maassa. VINCI Energies työskentelee yhdessä sekä julkisten että yksityisten asiakkaiden kanssa jakamalla, operoimalla ja optimoimalla energia- ja viestintäinfrastruktuuria, teollisuuslaitoksia ja rakennuksia.

Omexomin lisäksi VINCI Energies toimii muiden kansainvälisten tuotemerkkien ja eri paikallisten tuotemerkkien kautta ympäri maailmaa. Esimerkiksi Ruotsissa VINCI Energies -verkkoa edustavat maailmanlaajuiset tuotemerkit Axians, Actemium ja Omexom sekä paikalliset tuotemerkit Eitech, Emil Lundgren ja INAC Process. Suomessa Omexomin lisäksi toimii ICT-brändi Axians.

VINCI Energiesin työntekijöillä on vahvat alueelliset juuret, sopeutumiskyky ja keskittyminen innovaatiokulttuuriin. Heillä on keskeinen rooli uuden teknologian kehityksen sekä  kahden suuren muutoksen edistämisessä: digitaalisessa muutoksessa ja energian siirtymässä. Voit lukea lisää VINCI Energiesistä täältä.

VINCI Energies on puolestaan ​​osa VINCI-konsernia, joka on toimilupa- ja rakennusalalla toimiva maailmanlaajuinen toimija ja jolla on toimintaa yli 120 maassa. Voit lukea lisää VINCI: stä täältä.