Vastuullamme on pyrkiä jatkuvasti löytämään ympäristöystävällisempiä innovatiivisia ratkaisuja, joilla hillitsemme ilmastonmuutoksen etenemistä, pienennämme hiilijalanjälkeä ja ympäristövaikutuksia yhteistyökumppaniemme ja asiakkaidemme kanssa.

VINCI-konsernin tavoitteena on vähentää 40 % hiilidioksidipäästöjä vuoteen 2030 mennessä ja olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Sähkön kulutus ja sähköriippuvuus kasvavat, joten meidän on tarjottava parempia teknisiä ratkaisuja, jotta tavoite on mahdollista saavuttaa.

Lue lisää VINCI-konsernin ympäristötavoitteista!

 

 

 

Ympäristötavoitteemme

Kehitämme älykkäitä vihreitä ratkaisuja, jotka auttavat parantamaan elinympäristöä sekä samalla hallitsemaan ja vähentämään toiminnan vaikutuksia kolmella tärkeällä osa-alueella:

 • Vastuu ilmastonmuutoksesta
  Hiilidioksidipäästöjen (CO2) vähentäminen, energiatehokkuus, rakenteiden joustavuus…
 • Resurssien optimointi ja kiertotalous
  Jätteiden lajittelu, kierrätys ja uudelleenkäyttö…
 • Luonnonsuojelu
  Luonnon monimuotoisuus, vesi, ilma, maa…
 • Tärkeä panos kestävän kehityksen periaatteiden mukaiseen toimintaan on vuosittainen ympäristöpäivä, jossa keskitymme ilmastonmuutoksen torjumiseen. Vuonna 2021 järjestettiin ympäristöpalkintokilpailu, jossa korostettiin uusia ympäristöystävällisiä innovaatioita, ja globaalisti saavutimme huikean aktiivisen osanoton. Hyödynnämme kansainvälistä verkostoamme hyvien käytäntöjen ja uusien innovaatioiden osalta, joten voimme tarjota asiakkaillemme erittäin kilpailukykyisiä ja innovatiivisia ratkaisuja.

   

   

  Kaikki VINCI-konsernin yksiköt raportoivat toimintansa ympäristövaikutuksia ja tekevät suunnitelmat kestävän kehityksen ja ympäristöystävällisen toiminnan kehittämiseksi. Toiminnan vaikutuksia seurataan ja mitataan jatkuvasti. Osa raportoinnista toimii konsernin kestävän kehityksen raportin pohjana.