Uutiset

VINCI Nordic Foundation tukemassa Sukevan sulttaanin hyväntekeväisyystoimintaa

Sukevan sulttaani, joka tunnetaan hyväntekeväisyysvaikuttajana Sonkajärvellä, antaa vuosittain apua sadoille vähävaraisille lapsiperheille ja nuorille. Tämä tapahtuu muun muassa ruokakassien jakamisen ja liikuntavälineiden avulla. VINCI Nordic Foundation tuki Sukevan Sulttaania Joonas Komulaisen aloitteesta, jotta lapset voisivat saada tarvitsemiaan liikuntavälineitä.

Joensuussa toimii tyttöjen jalkapallojoukkue nimeltä FC Hertta. Vuonna 2013 syntyneet tytöt toivoivat lisää jalkapalloja, ja Sukevan sulttaani vieraili Joensuussa toimittaen palloja tyttöjen käyttöön.

Kiuruvedellä 150 lasta sai oman liikuntavälineen käyttöönsä. Jälkeenpäin on tullut paljon kiitosta ja osa lapsista on jopa nukkunut pallojen kanssa.

Sonkajärvellä lapset ovat välitunneilla  erittäin aktiivisia. Vaikka koululla on pieniä pelikenttiä, palloja ja mailoja on liian vähän. Sukevan Sulttaani toimitti salibandymailoja, jalkapalloja ja koripalloja oppilaiden käyttöön.

Kajaanissa sijaitsevassa erityislasten koulussa, jossa on vaikeasti vammaisia lapsia, opettaja otti yhteyttä ja toivoi  lapsille jalkapalloja. Jokainen lapsi sai oman jalkapallon ja nyt pallot ovat päivittäisessä käytössä koulussa.

Vaalassa, 2600 asukkaan kaupungissa, aloitti sählykerho syksyllä 2023. Sosiaalisessa mediassa nousi esiin, että kaikilla ei ollut omia mailoja. Lapsille toimitettiin 30 salibandymailaa, jotta kaikki halukkaat voisivat osallistua kerhotoimintaan.

Varpaisjärven leikkikoulu, esikoulu, perhepäiväkoti ja paikalliset perheet ottivat yhteyttä Sukevan Sulttaaniin liikuntavälineiden tarpeesta. Sukevan Sulttaani vieraili Varpaisjärvellä ja jakoi jokaiselle lapselle oman valitsemansa liikuntavälineen. Tämä oli palkitseva kokemus, ja lapset arvostivat saamiaan välineitä!

Kemijärvellä järjestettiin hieno tapahtuma paikallisen Ystävien yhdistyksen ja urheilujohtaja Pekka Makkosen kanssa. Paikallisille lapsille toimitettiin liikuntavälineitä ja Ystävien yhdistyksen avulla välineitä jaettiin jälkeenpäin myös niille, jotka eivät voineet osallistua tapahtumaan. Projekti päättyi hienosti lasten kanssa pelatun loppupelin merkeissä!

 

Olemme iloisia siitä, että olemme saaneet olla mukana tällaisessa  hyväntekeväisyystoiminnassa kaksi peräkkäistä vuotta!